Başka Bir Kullanıcıya Dosya ve Klasörlerinizi Paylaşma
Zirve Drive içerisinde bulunan bir kullanıcı ile dosya ve klasörlerinizi paylaşabilir ve o kişinin dosya/klasör üzerinde düzenlemeler yapabilmesine izin verebilirsiniz.
Kullanıcı İle Paylaşım Seçenekleri
- Duvarım alanınızda bulunan bir klasörü başka kullanıcının da görmesini ve düzenlemesini sağlayabilmek için;
- İlgili klasörde sağ tık veya üç nokta menüsünden Paylaş > Paylaş seçeneğini seçin.
- Paylaşmak istediğiniz kullanıcıları kullanıcı adı bilgisi ile seçin.
- Paylaştığınız dosya ve klasörler için kullanıcıya yetki tanımlayın.
Dosya
- Dosya Açma
- Dosya Adını Listeleyebilme
- Dosya Ekleme
- Dosya Geçmişini Görebilme
- Dosya Güncelleme
- Dosya Kopyalama
- Dosya MetaData Bilgilerini Görebilme
- Dosya MetaData Bilgilerini Güncelleme
- Dosya Silme
- Dosya Taşıma
- Dosya Versiyonlarını Görebilme
Klasör
- Klasör Adını Değiştirme
- Klasör Ekleme
- Klasör Geçmişini Görebilme
- Klasör Kopyalama
- Klasör MetaData Bilgilerini Görebilme
- Klasör Silme
- Klasör Taşıma
- Klasörü Görebilen Kullanıcıları Listeleyebilme
- Sol menüde İşlemler başlığı altındaki Kullanıcı Grupları'na girin.
- Sağ tık veya + simgesinden Yeni Kullanıcı Grubu seçeneğini seçin.
- Kullanıcı grubunuza bir isim belirleyin. (ör. Satış Ekibi)
- Oluşturulan gruba kullanıcı eklemek için ilgili grup üzerinde sağ tık veya üç nokta menüsünden ‘kullanıcı ekle’ seçeneğini seçin.
- Eklemek istediğiniz kullanıcıları seçin ve kaydedin.
- Sol menüden Ortak Klasörler'e girin.
- Yeşil klasörde sağ tık veya üç nokta menüsünden Paylaş > Paylaş'ı seçin ve Kullanıcı / Kullanıcı Grup alanından grubu seçin.
- Atama yapılacak kullanıcı grubunu seçin.
- Atama yapılan kullanıcı grubunun yetkilerini öğrenmek için tıklayınız.