LoadingLogo

4N Drive Depolama Alanınızdaki Dosyaları Yönetme

Hesabınız depolama alanı sınırına ulaştığında yeni dosya yükleyemez veya yeni düzenleme yapamazsınız.

Ne kadar alanınız kaldığını öğrenmek için sağ üstteki kullanıcı adınıza tıklayın. Açılan menünün üst kısmında Depolama Alanı bilgisini, ayrıntıları ise Kullanım Bilgileri'nde görebilirsiniz.

Yer açma

Yeni öğelere yer açmak için Duvarım alanınızı boşaltın.

4N Drive içindeki dosyalarınızı silerseniz Geri Dönüşüm Kutusu'na taşınır. Geri Dönüşüm Kutusu'ndaki dosyalar 15 gün sonra otomatik olarak silinir; bu süre dolmadan dosyalarınızı geri yükleyebilirsiniz. Yer açmak için dosyaları kalıcı olarak da silebilirsiniz.

  1. Web Uygulama Üzerinden Silme

    Bilgisayarınızdan kullanıcı giriş işlemini gerçekleştirin.

    Silmek istediğiniz dosya veya klasörü seçin. (Birden fazla seçim için Ctrl, Mac'te Cmd tuşunu kullanabilirsiniz.)

    Sağ tık menüsünden Sil > Geri Dönüşüm Kutusuna Taşı seçeneğini seçin ve çıkan onay penceresini onaylayın.

    Bilgi: Bu seçenekle silinen dosyalar Geri Dönüşüm Kutusu'na gönderilir.

    İpucu: Depolama alanınızı boşaltmak için dosyaların Geri Dönüşüm Kutusu'ndan da silinmesi gerekir. İstemediğiniz dosyaları Geri Dönüşüm Kutusu'na taşıyın, ardından kalıcı olarak silin.

    İpucu: Silme işlemi dosyanın tüm versiyonlarına uygulanır. Yalnızca belirli versiyonları silmek için Dosya Versiyonları alanını kullanın.

  2. Mobil Uygulama Üzerinden Silme

    • Mobil uygulamayı açın.
    • Silmek istediğiniz dosya veya klasörün sağındaki üç noktaya dokunun.
    • Açılan menüden "Sil" seçeneğine dokunun ve çıkan onay penceresini onaylayın.
  3. Kalıcı silme

    • Bilgisayarınızdan kullanıcı giriş işlemini gerçekleştirin.
    • Silmek istediğiniz dosya veya klasörü seçin. (Birden fazla seçim için Ctrl, Mac'te Cmd tuşunu kullanabilirsiniz.)
    • Sağ tık menüsünden Sil > Kalıcı Olarak Sil seçeneğini seçin ve çıkan onay penceresini onaylayın.

    Uyarı: Bu şekilde silinen dosyalar geri getirilemez şekilde silinir. Ve depolama alanında yer açılır.

  4. Hızlı Dosya Silme (Versiyon Silme)

    Klasörlerdeki dosyaların yalnızca son versiyonunu saklayıp önceki versiyonlarını toplu olarak silebilirsiniz.

    • Dosya alanının sağ üstündeki Hızlı Erişim menüsünden Hızlı Dosya Silme'yi seçin.
    • Açılan klasör listesinden, yalnızca son versiyonların saklanmasını istediğiniz klasörleri seçin ve silme işlemini başlatın.

    Önemli Bilgi: Bu işlem işaretlediğiniz klasörlerin içerisinde bulunan dosyalarınızın versiyonlarını toplu olarak silme işlemini gerçekleştirir. Hızlı Dosya Silme işlemi gerçekleştiğinde işaretlenmiş klasörlerin içerisindeki tüm dosyaların sadece son versiyonu saklanmaktadır.

    Uyarı: Kalıcı Silme seçeneği kapalı olduğunda silinmiş tüm dosyalar geri dönüşüm kutusuna gönderilir. Kalıcı Silme seçeneği açık olduğunda silinen dosyaların tamamı kalıcı silme işlemine tabi tutulur. Dikkat: Bu işlem geri alınamaz.

Kullanım kılavuzu için tıklayınız.